Prljanje i pranje tepiha, kucni ljubimci! Mi imamo resenje ! Garant

Prljanje i pranje tepiha od strane kućnih ljubimaca: Saveti i rešenja

Kakvo je to efikasno pranje tepihe nakon prljanja i nestašluka kućnih ljubimaca

Kućni ljubimci su naša radost i neizmerna sreća, ali isto tako mogu ostaviti tragove svog nestašluka na našim tepisima. Prljave šape, nezgode tokom obuke ili prosto taloženje dlaka mogu dovesti do izazova prilikom održavanja tepiha. U ovom članku, razmotrićemo nekoliko korisnih saveta za pranje tepiha i rešenja za efikasno pranje tepiha nakon nestašluka kućnih ljubimaca.

  1. Redovno usisavanje pre pranja tepiha

Prvi korak u održavanju tepiha je redovno usisavanje. Usisavanje će ukloniti većinu labavih dlaka, nečistoća i prašine koje su se zadržale na tepihu. Koristite usisivač sa snažnim usisnim snagom i prikladnom četkom koja može prodreti dublje u vlakna tepiha. Ukoliko je tepih deblji ili ima duže vlakno, usisavanje u suprotnim smerovima će pomoći u uklanjanju dubinskih nečistoća.

  1. Brza reakcija na nezgode

Ukoliko vaš kućni ljubimac napravi nezgodu na tepihu, brza reakcija je ključna. Odmah upotrebite papirni ubrus ili čistu krpu kako biste što više upili tečnost. Nemojte trljati ili pritiskati mrlju jer to može samo proširiti fleku. Nakon toga, koristite blagu tečnost za čišćenje koja je sigurna za tepihe i uklonite preostalu mrlju. Izbegavajte korišćenje jakih hemijskih sredstava koja mogu oštetiti vlakna tepiha.

  1. Upotreba prirodnih sredstava za čišćenje

Prirodna sredstva za čišćenje su odličan izbor kada je u pitanju pranje tepiha od strane kućnih ljubimaca. Na primer, rastvor od belog sirćeta i vode može biti veoma efikasan u uklanjanju mirisa i mrlja. Takođe, soda bikarbona može se koristiti za neutralizaciju neprijatnih mirisa koje mogu ostaviti kućni ljubimci. Pre upotrebe ovih sredstava, uvek testirajte ih na manje vidljivom delu tepiha kako biste bili sigurni da neće oštetiti boje ili vlakna.

  1. Dubinsko pranje tepiha

Redovno dubinsko pranje tepiha je neophodno kako bi se uklonile duboke mrlje i nečistoće koje su se zadržale u vlaknima. Možete angažovati profesionalne tepih servise koji imaju specijalizovane mašine za dubinsko pranje tepiha. Ove mašine koriste toplu vodu i specijalne deterdžente kako bi temeljno očistile tepihe, uklonile mrlje i osvežile vlakna.

ZAKLJUČAK

Uz malo truda i pravilnu negu, tepisi mogu ostati čisti i lepi uprkos nestašlucima kućnih ljubimaca. Redovno usisavanje, brza reakcija na nezgode, upotreba prirodnih sredstava za čišćenje i povremeno dubinsko pranje su ključni koraci u održavanju tepiha. Zapamtite, ljubav koju pružaju naši kućni ljubimci ne može se uporediti sa malo nege koju tepisi zahtevaju.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite da se konsultujete sa stručnjacima za pranje tepiha, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim je tu da vam pruži najbolje usluge i pomogne vam da vaši tepisi budu čisti i sveži kao novi.

POZOVITE