NIKAD LAKŠE,JER JE GARANT TU!
Pranje tepiha kada se to radi u kućnim uslovima zna da bude jako teško i neuspešno,tepih je natopljen pa pretežak,pa sušenje i kakvo će vreme biti… Sve ovo što smo nabrojali jeste samo deo onog zapravo sta predstavlja pranje tepiha i to baš u kućnim uslovima.
Pranje na betonu, sušenje na ogradi, preko neke šipke,kako ga prebaciti potrebno je dvoje ljudi a nekad za tepih većih dimenzija pa i više ljudi.
Šta koristiti za pranje? Koji deterdžent? Kakav prašak?
Dosta je pitanja bilo,pogledajte rešenje koje mi nudimo u linku ispod..
Proces pranja se sastoji iz sledećih radnji :
- Prvo tepih /itison se istresa u automatskoj mašini za trešenje tepiha,gde se iz tepiha istresaju i eliminišu sve nečistoće, od krupnih otpadaka pa do najsitnijih čestica prašine.
- Za kvalitetno pranje tepiha prvo i osnovno je da tepih bude lepo istrešen/usisan da u sebi nema zadržane ostatke peska, dlaka, hrane i svega ostalog što možemo naći u tepihu.
- U slučaju da tepih ne bude tako tretiran i prljavština ostane u njemu posle pranja takvi tepisi obično imaju neprijatan miris, i ono što je najopasnije ostaju i dalje prljavi i štetni za Vas, Vašu decu, Vaše kućne ljubimce itd.
- Nakon trešenja i usisavanja
- sledi pranje tepiha četkarama, i najbolje odabranom hemijom koja eliminiše sve nečistoće, svu prljavštinu, bakterije, grinje i ostale nećistoće.
- Pranje rotacionim mašinam se odvija polako i detaljno, svaki deo tepiha četka prođe u sva četiri pravca po 3 do 5 puta, da gotovo svaka strana dlake Vašeg tepiha bude detaljno od korena oprana i iščesljana.
- Nakon prvog pranja tepih se rola, i ubacuje u sledeću mašinu, koja ga ispira i cedi. I postupak pranja se ponavlja još jednom kod tepiha kojima je to potrebno odnosno koji su više zaprljani.
- se obalja tako da Vaš tepih posle pranja četkarama, odnosno rotacionim mašinam uvija se i ubacuje u centrifugu. Tada se započinje sledeća faza a to je ispiranje tepiha.
- Tepih ispran do čiste kapi i isceđen izlazi iz centrifuge 90 % suv.
- Tako ispran I osušen tepih, u komori je dovoljno da postoji 2-3 sata a onda je spreman da se pakuje i vrati Vama.