Rase pasa sa dugom dlakom | Garant Tepih Servis - Tepih servis u Jagodini, Ćupriji i okolnim mestima

Rase pasa sa dugom dlakom

Psi sa dugom dlakom privlače pažnju svojom prelepom i impresivnom dlakom koja zahteva posebnu pažnju i negu. Postoji mnogo različitih rasa pasa sa dugom dlakom, a svaka od njih ima svoje jedinstvene karakteristike.

Nemački ovčar Ova rasa vodi poreklo iz Nemačke i poznata je po svojoj vernosti i inteligenciji. Dugacka dlaka Nemačkog ovčara dolazi u različitim bojama, uključujući crnu, smeđu i crvenu. Nemački ovčari su često srednje veličine, težine između 50 i 90 kilograma. Imaju miran temperament i obično su veoma poslušni prema svojim vlasnicima.

Afganistanski hrt Afganistanski hrt je elegantan pas sa dugačkom, svilenkastom dlakom. Ova rasa potiče iz Afganistana i često dolazi u raznim bojama, uključujući belu, crnu i tigrastu. Afganistanski hrtovi su visoki i vitki, teže između 20 i 30 kilograma. Iako su nezavisni, često su odani svojim vlasnicima i vole pažnju.

Nega pasa sa dugom dlakom

Nega pasa sa dugom dlakom zahteva posebnu pažnju. Redovno češljanje i kupanje su neophodni kako bi se dlaka održala čista i zdrava. Takođe, treba voditi računa o ishrani, jer ishrana igra ključnu ulogu u zdravlju dlake.

Životni uslovi za pse sa dugom dlakom

Da li su psi sa dugom dlakom pogodni za stan ili dvorište? To zavisi od rase i nivoa aktivnosti psa.

Nemački ovčar se dobro snalazi i u stanovima i u kućama sa dvorištem, ali zahteva dosta fizičke aktivnosti.

Afganistanski hrtovi su obično srećniji u kućama sa dvorištem gde mogu slobodno trčati.

Karakter pasa sa dugom dlakom

Većina pasa sa dugom dlakom ima prijateljski i blag temperament. Međutim, svaka rasa može imati svoje specifične karakteristike.

Nemački ovčar je često poslušan, zaštitnički nastrojen i sklon porodičnom okruženju.

Afganistanski hrt je nezavisan i može biti pomalo rezervisan prema nepoznatima.

Pas sa dugom dlakom kao kućni ljubimac

Psi sa dugom dlakom često vole da putuju sa svojim vlasnicima. Iako neke rase mogu biti stidljive ili rezervisane prema deci, većina njih je veoma ljubazna i može postati odani prijatelji najmlađim članovima porodice.

Zdravlje i Ishrana

Ishrana pasa sa dugom dlakom je ključna za održavanje njihove dlake zdravom i sjajnom. Takođe, važno je redovno voditi psa veterinaru kako bi se obezbedila adekvatna briga o njihovom zdravlju.

Zaključak

Psi sa dugom dlakom su divni kućni ljubimci koji zahtevaju pažnju i negu. Različite rase imaju različite karakteristike, ali većina ih je odana i privržena svojim vlasnicima. Njihova lepa dlaka čini ih posebnim, ali zahteva redovnu negu kako bi ostala zdrava i sjajna. Ako planirate da postanete vlasnik psa sa dugom dlakom, budite spremni da se posvetite nezi i pažnji koju ova prelepa stvorenja zaslužuju.

POZOVITE