Hrana za Pse u Srbiji

Hrana za Pse u Srbiji

Tržište hrane za pse u Srbiji nudi bogat izbor proizvoda koji odgovaraju svakom psu, bez obzira na njegove preferencije i potrebe. U ovom članku, istražićemo raznolikost hrane za pse dostupnu na tržištu Srbije, analiziraćemo različite brendove, ukuse, oblike, boje i pristupe ishrani kako biste mogli da napravite najbolji izbor za svog četvoronožnog prijatelja.

1. Klasična Suva Hrana:

Suva hrana za pse je jedna od najpopularnijih opcija na tržištu. Nudi se u različitim oblicima i ukusima, a neki od poznatih brendova uključuju Royal Canin, Hill’s Science Diet, i Purina.

 • Royal Canin: Ovaj brend nudi raznolikost ukusa i specijalizovanih formula za različite rase i veličine pasa.
 • Hill’s Science Diet: Poznat po svom fokusiranju na zdravlje, Hill’s pruža hrsku za pse sa raznim nutritivnim potrebama.
 • Purina: Purina ima širok spektar opcija, uključujući hranu za pse sa posebnim zahtevima kao što su alergije ili osetljiva creva.

2. Mokra Hrana:

Mokra hrana za pse je odlična opcija za pse koji preferiraju mekanu i sočnu hranu. Brendovi kao što su Pedigree, Cesar i Gourmet nude ukusne opcije.

 • Pedigree: Ovaj brend je poznat po širokom izboru ukusa i specijalizovanim proizvodima za štence, odrasle pse i starije pse.
 • Cesar: Cesar nudi luksuzne obroke u malim porcijama, idealne za male rase pasa.
 • Gourmet: Gourmet je premium brend sa raznim ukusima za najprobirljivije pse.

3. Prirodna i Organska Hrana:

Sve više vlasnika pasa okreće se prirodnoj i organskoj hrani. Brendovi poput Belcando, Wolfsblut i Taste of the Wild nude visokokvalitetne opcije.

 • Belcando: Ovaj brend koristi visokokvalitetne sastojke i nudi razne recepte za pse sa različitim potrebama.
 • Wolfsblut: Wolfsblut se fokusira na hranu inspirisanu divljim životinjama i koristi netradicionalne proteine poput kengura ili lososa.
 • Taste of the Wild: Ovaj brend nudi recepte sa ograničenim sastojcima i bez žitarica, idealne za pse sa alergijama.

4. Bezglutenska i Bezžitarska Hrana:

Pseća hrana bez žitarica postaje sve popularnija. Brendovi kao što su Acana, Orijen i Canidae nude visokokvalitetne opcije.

 • Acana: Acana je poznat po upotrebi svežih, lokalno uzgajanih sastojaka i raznolikosti ukusa.
 • Orijen: Orijen takođe koristi sveže meso i ribu, pružajući psima izuzetno bogat izvor proteina.
 • Canidae: Canidae nudi razne formule, uključujući hranu za pse sa specifičnim potrebama kao što su osetljiva creva ili kontrola težine.

Izbor hrane za vašeg psa u Srbiji nikada nije bio raznovrsniji. Važno je uzeti u obzir potrebe i preferencije vašeg ljubimca, a takođe i konsultovati se sa veterinarom radi preporuka. Bez obzira na brend, ukus ili pristup ishrani koji odaberete, ključno je da pružite svom psu nutritivno bogatu hranu koja će podržati njegovo zdravlje i sreću.

5. Terapeutska Hrana:

Terapeutska hrana se često koristi za lečenje posebnih zdravstvenih problema kod pasa. Brendovi kao što su Hill’s Prescription Diet, Royal Canin Veterinary Diet i Purina Pro Plan Veterinary Diets nude širok spektar terapeutskih opcija.

 • Hill’s Prescription Diet: Ovaj brend nudi specifične formule za različite zdravstvene potrebe, uključujući hranu za pse sa problemima bubrega ili alergijama.
 • Royal Canin Veterinary Diet: Royal Canin pruža hranu dizajniranu da se nosi sa specifičnim medicinskim stanjima, kao što su bolesti srca ili dijabetes.
 • Purina Pro Plan Veterinary Diets: Purina Pro Plan nudi terapeutske formule koje podržavaju zdravlje psećeg urinarnog trakta i mnoge druge potrebe.

6. Vegetarijanska i Veganska Hrana:

Za vlasnike pasa koji praktikuju vegetarijanstvo ili veganstvo, postoje opcije bez životinjskih proizvoda. Brendovi kao što su Wild Earth i V-Dog nude veganske alternative tradicionalnoj pasjoj hrani.

 • Wild Earth: Wild Earth koristi biljne proteine kao glavni izvor energije za pse i takođe sadrži druge hranljive sastojke.
 • V-Dog: V-Dog je potpuno veganski brend koji nudi formule koje su bogate biljnim proteinima i drugim hranljivim sastojcima.

7. Lokalni Proizvođači i Ručno Pravljena Hrana:

Mnogi lokalni proizvođači i male kompanije u Srbiji nude ručno pravljenu hranu za pse. Ove opcije često naglašavaju sveže i lokalno uzgajane sastojke.

8. Online Prodavnice i Dostava Hrane za Pse:

U današnjem digitalnom dobu, postoji mogućnost naručivanja hrane za pse putem online prodavnica i usluga dostave. Ovo čini proces nabavke hrane za pse lakšim i praktičnijim.

Zaključak:

Tržište hrane za pse u Srbiji nudi širok izbor opcija kako biste mogli da odaberete najbolju hranu za vašeg ljubimca. Bez obzira na to da li preferirate suvu, mokru, terapeutsku, vegansku ili lokalno proizvedenu hranu, važno je da uzmete u obzir potrebe i zdravlje svog psa. Konsultacija sa veterinarom takođe može biti od pomoći u donošenju odluke o ishrani vašeg psa. Obezbedite svom psu hranu koja će ga održavati zdravim, srećnim i zadovoljnim tokom svih faza njegovog života.

POZOVITE