Dubinsko pranje tepiha | Garant Tepih Servis Jagodina, Ćuprija, Paraćin

Dubinsko pranje tepiha

Dubinsko pranje tepiha

Ćilimi i tepisi su drugi veliki izvor prašine i prljavštine. Svaki put kada hodate po tepihu raspršujete oblak prašine. Zbog toga je dubinsko pranje tepiha neophodno kako bi sačuvali svoje zdravlje.

Dubinskim pranjem tepiha uništavaju se svi potencijalni alergeni i uzročnici infekcija. Neprijatnih mirisa i fleka kao da nikad nije ni bilo. Poslove dubinskog pranja tepiha vrše obučene osobe sa velikim iskustvom. Svakom zadatku se pristupa sa puno pažne i ulaže se veliki trud za što bolje rezultate.

dubinsko pranje tepiha

Prednost korišćenja mašina za dubinsko pranje tepiha je velika. Zato što savremena tehnologija pruža mogućnost da se samo jednim provlačenjem tepiha pravi hiljadu udaraca koji tepih tresu i čiste. Takodje, mašine su automatizovane i same tačno odredjuju koliko hemijskog srestva je potrebno za čišćenje kao i za uklanjanje fleka, a prema vrsti materila se prilagodjavaju četkice za pranje kako se ne bi oštetio tepih.

Usluge koje spadaju u dubinsko pranje tepiha

Pre nego što procedura dubinskog čišćenja započne, sastaje se stručni tim kako bi sagledali sve i napravili plan i procedure za rešavanje problema.

Prvi korak je priprema tepiha, tj. nanošenje sredstva za omekšavanje fleka ili usisavanje čestica prljavštine. Zatim počinje proces dubinskog pranja tepiha sa specijalnim mašinama, aparatima i alatima namenjene za tu vrstu posla.

Drugi metod dubinskog pranja tepiha jeste parom, on se dokazao kao jedan od najefikasnijih metoda, ali postoje spacifične vrste tepiha izradjenih od posebnih materijala koja onemogučavaju čišćenje tepiha parom.

Nakon ovih proces ide sušenje tepiha. Mašina za sušenje tepiha funkcioniše na osnovu principa centrifuge, čime se gotovo sva voda ocedi veoma brzo. Ovaj metod cedjenja i sušenja tepiha osigurava očuvanje boja i ostalih karakteristika. Nakon cedjenja, koristi se komora za sušenje tepiha, u kojoj se tepih u potpunosti suši pomoću strujanja toplog vazduba, čime se maksimalno uklanja vlaga iz vlakana.

Za još korisnih i zanimljivih saveta, posetite našu stranicu.

POZOVITE